juli 19, 2021

Folk säger att LeBron James är en dålig far – här är varför de har fel

No Comment

Synd om du gör det, synd om du inte gör det. Det är en lektion LeBron James lärde sig den hårda vägen efter ett betydelsefullt tillfälle med sin unga son Bronny.

Den krävande, dömande karaktären hos sociala medier har blivit så skrämmande under de senaste åren att offentliga figurer inte kan göra ett enda drag utan att förklara sitt beslutsfattande. De stirrar ner i tunnan av riktad förtal och censur vid varje vaken stund, och om de inte kan motivera sina handlingar långt före tid, de är i trubbel. Det krävs bara ett dåligt rykte för att störta hela din karriär och vanära ditt rykte.

LeBron var tvungen att räkna med liknande missriktade antaganden för två år sedan när han deltog i sin sons basketturnering. Vad som skulle vara en firande affär bland James-familjen blev snabbt en omtvistad ruckus som ifrågasatte LeBrons integritet och förmåga som far.

LeBron fick flak för att göra ett ”spektakel” av sig själv vid sin sons basketmatch
I juli 2019 följde LeBron sin 14-årige son, Lebron Raymone ”Bronny” James Jr., till en AAU-basketturnering i Las Vegas. Det är inget annat än en mirakulös tur att få LeBron James själv att se ett basketspel. Som förväntat var folk nyfikna på att se hur LeBron skulle leda sig på åskådarplats och komportera sig på en basketmatupp som inte innehöll honom som MVP.

Ohios infödda gjorde ingen besviken. Han donned sina sparkar och hoppade in i pre-game layup linjer för att skjuta några hoops. Hans otroliga throwdowns-fångade levande på kameran-galvaniserade publiken och gav dem något att bli avfyrade över. Det är inte varje dag som du har LeBron James deltar i en uppvärmningsrutin vid en ungdoms basketmatchup, så om du har turen att se mannen i aktion, njut av ögonblicket.

Tyvärr, Njut, det gjorde de inte. Videon gick viral och orsakade ganska uppståndelse över traditionella nyheter och sociala medier, vilket ledde till anklagelser om ”showboating” från LeBron. Många kritiker lambasted sin verksamhet på domstolen och fördömde basketstjärnan för att engagera sig i vad de anser vara ovärdigt och olämpligt beteende. De tog också problem med hans högljudda jublande, särskilt hans ballistiska uppträdande i kölvattnet av hans Sons spelvinnande slam dunk.

Enligt Washington Post, Jason Whitlock, värd för Fox Sports 1: s ”Speak for Yourself” segmenterade, uttryckte sin åsikt om LeBrons layups och sa att Lakers mästare borde stanna i sin egen körfält och inte göra ett ”spektakel” av sig själv. Han hävdar att LeBron utnyttjade sin sons ögonblick i solen för att bygga sitt ”sociala medier varumärke.”Kommentatorn berättade för sina anhängare att föräldrar inte skulle” tillåta sin törst efter berömmelse att distrahera från eller överdriva sitt barns prestation.”

Förutom ett extraordinärt språng av rationale på Whitlocks del är det meningslöst att förvänta sig en personlighet som animerad och uttrycksfull som LeBron för att undertrycka sin naturliga energi. Dessutom kan levande sport inleda ett brett spektrum av känslor i de mest stoiska individerna, så det är inget fel med att LeBron djärvt återupplivar humöret och sätter sin son på.

Han avslöjar den tragiska anledningen till att han är så inblandad i sina barns liv
Vad LeBrons motståndare inte inser är att det finns en särskild anledning till att idrottaren föredrar att ta en sådan praktisk inställning till föräldraskap. Hans pappa hade ett antal åtal till sitt namn och var inte på bilden, vilket fick LeBron att växa upp och känna sig hjälplöst ofullständig och förbittrad. Frånvaron av en solid fadersfigur skadade honom djupt, så han lovade sig själv att han inte skulle våga sätta sina egna barn genom samma prövning.

Den 36-årige tog i huvudsak en ed att göra rätt av sina barn och stödja dem hur han kunde. Det var delvis därför han ville att hans äldsta skulle bära sitt eget namn; det handlade om att ge respekt och vidarebefordra de värden som betyder mycket för honom. Han kan uppenbarligen inte garantera att hans barn skulle följa den exakta vägen han har tänkt sig för dem, men han kan hoppas att de kommer att kunna uppskatta de ”livskunskaper” som han försöker införa i dem.

LeBron kommer att göra sitt bästa för att säkerställa att hans barn kan ”uppleva saker som [han] inte upplevde” och att de kan utnyttja möjligheterna vid hornen och lyckas inom vilket område de bestämmer sig för att driva. LeBron medger att han bara kan ge dem ”ritningen” och lägga grunden; ”det är upp till dem att ta sin egen kurs, när den tiden kommer.”

Att sätta ett positivt exempel för sina barn handlar inte bara om att bryta mögel som hade införts av sin pappa. LeBron anser legitimt att ansvaret i samband med faderskap tillåter honom att blomstra som en bollspelare. Han beskrev till exempel var och en av sina barn som distinkta, divergerande personligheter som han måste tillgodose på sina unika sätt.på samma sätt måste han anpassa sitt kommunikationssätt när han interagerar med sina lagkamrater för att få ut det bästa av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *